Terugblik

Gemeentelijk Grondstoffencongres 2022

We blikken terug op een bruisend en inspirerend Gemeentelijk Grondstoffencongres 2022. Op donderdag 24 maart ontmoetten, na 2 jaar van afwezigheid, meer dan 500 collega’s uit het gemeentelijk afval en grondstoffenbeheer elkaar weer voor het eerst in Hart van Holland in Nijkerk na de uitbraak van Corona.

De opening werd verzorgd door NVRD-voorzitter Henry Meijdam. Hij keek daarbij terug op de uitdagingen voor de afvalsector tijdens de afgelopen tijd met corona, verwees naar de huidige situatie in Oekraïne waar veel steun nodig is en keek naar de toekomst met nieuwe mogelijkheden in de transitie naar een circulaire economie. Daarna werd het stokje doorgegeven aan de presentatoren van De Speld Live. Zij gaven op een verrassende wijze een speciale nieuwsshow voor een frisse kijk op onze sector.

Na dit plenaire programma gingen de deelnemers uiteen om deel te nemen aan diverse sessies over de impact van afvalbeleid, de aanpak van specifieke afvalstromen, lokale sturing en kansen en flankerend beleid. De deelnemers konden hun eigen programma kiezen waarbij onderwerpen als da kwaliteit van PMD, de klimaatimpact van afvalbeleid, de hoogte van de afvalstoffenheffing, de UPV voor textiel, de aanpak van bijplaatsingen en nog veel meer onderwerpen de revue zijn gepasseerd. Centraal hierbij stond het van elkaar leren over de do’s en don’ts bij de geagendeerde onderwerpen. Er werd veel en goed naar elkaar geluisterd én vooral veel nuttige informatie gedeeld. Hierbij stond de uitlegbaarheid van het gemeentelijk afval- en grondstoffenbeleid aan zowel inwoners als (nieuwe) bestuurders centraal. Veel deelnemers gaven aan het jammer te vinden om niet bij 2 sessies tegelijk aanwezig te kunnen zijn. Daarvoor zijn alle beschikbaar gestelde presentaties van de sessies te vinden onder presentaties op deze website.

Ook tijdens de pauzes, de lunch en de borrel werd de informatiemarkt goed bezocht! Er werd volop genetwerkt onder het genot van een hapje en een drankje.

Wij kijken terug op een mooi congres, vol inspiratie en nieuwe ontmoetingen en hopen u volgend jaar wederom te verwelkomen op:

30 maart 2023 in Hart van Holland, Nijkerk

Presentaties

Foto's

Hieronder vindt u een sfeerimpressie van het Gemeentelijk Grondstoffencongres 2022. Ook zo benieuwd of u zichzelf terugvindt op één van de foto’s?

Wilt u een foto graag in uw bezit? Door op de foto te klikken, opent deze in Flickr. Hier kunt u de foto downloaden.

 

Germeentelijk Grondstoffencongres 2022

Sponsoren

Onderstaande exposanten waren dit jaar aanwezig op het Gemeentelijk Grondstoffencongres 2022:

Onze sponsoren

Contact

Heeft u nog vragen over het congres? Opmerkingen en/of aanmerkingen?
Neem gerust contact op met één van onderstaande contactpersonen.

Contact VNG Connect Congressen

Congressecretariaat:
070 - 373 84 58
vngcongressen@vng.nl

Beursmanager:
Bas Kerkhof
06 - 29 53 47 35
bas.kerkhof@vng.nl  

Projectleider congressen:
Roger Corssmit
06 - 20 20 28 65
roger.corssmit@vng.nl

Contact NVRD
Ilse van der Grift
088 - 377 00 22
Vandergrift@nvrd.nl