Fotograaf: Stefan Verkerk
Gemeentelijk Grondstoffencongres 2024 Gemeentelijk Grondstoffencongres 2024

Op donderdag 21 maart 2024 maken we er in Hart van Holland in Nijkerk samen weer een leerzame en inspirerende dag van. Dan organiseren de NVRD en VNG het jaarlijkse Gemeentelijk Grondstoffencongres. Aanmelden is vanaf nu mogelijk!

We hebben een mooi programma samengesteld met diverse deelsessies. De sessies hebben een beperkte beschikbare capaciteit. Wil je verzekerd zijn van deelname aan de sessies van jouw voorkeur, wacht dan niet te lang met aanmelden.

Op dit moment zijn er geen plaatsen beschikbaar, maar je kunt je inschrijven op de wachtlijst.

Welkom

Ben jij werkzaam in het gemeentelijk afval- en grondstoffenbeheer? Dan is het jaarlijkse Gemeentelijk Grondstoffencongres onmisbaar. Al ruim vijftien jaar is dit hét congres waar onder andere beleidsadviseurs, wethouders, communicatieadviseurs en leveranciers elkaar ontmoeten om de laatste ontwikkelingen in het afval- en grondstoffenbeheer te bespreken. Net als eerdere edities zijn er, na een kort en inspirerend plenair programma, vier rondes met steeds vijf deelsessies om uit te kiezen. Experts praten je bij en collega’s uit de branche delen hun ervaringen uit de dagelijkse praktijk. Op de informatiemarkt bekijk je de nieuwste producten en diensten die bijdragen aan de transitie naar een circulaire economie. Kortom, dit wil je niet missen!

Met deze editie extra aandacht voor de toekomst van onze branche.

Programma

08.45 – 09.30 uur Ontvangst en registratie
09.30 – 09.45 uur Opening door Paul Hofman, bestuurslid NVRD
09.45 – 10.15 uur   Masterclass Beslisbomen maken door Katinka Polderman
10.15 – 11.15 uur  Sessies ronde 1
11.15 – 11.45 uur   Pauze
11.45 – 12.45 uur  Sessies ronde 2
12.45 – 13.45 uur  Lunch
13.45 – 14.45 uur Sessies ronde 3
14.45 – 15.15 uur Pauze
15.15 – 16.15 uur Sessies ronde 4
16.15 – 17.30 uur Borrel

Keuzeprogramma

Sprekers

Praktische informatie

Datum en locatie
Donderdag 21 maart 2024
     
Hart van Holland
Berencamperweg 12
3861 MC Nijkerk

Routebeschrijving
Er zijn 900 gratis parkeerplaatsen incl. 45 laadpunten voor elektrische auto’s op eigen terrein aanwezig.

Bekijk de routebeschrijving

Pendeldiensten
Reis je met openbaar vervoer? Dan kun je gebruik maken van de pendeldiensten die wij speciaal voor dit congres inzetten vanaf NS station Nijkerk naar Hart van Holland.

Deelnemersbijdrage en wijzigingen
De deelnemersbijdrage voor het Gemeentelijk Grondstoffencongres in 2024 bedraagt € 420,- exclusief BTW.
Voor leden van de NVRD / VNG is dit bedrag € 340,- exclusief BTW.

Inschrijven

Na aanmelding ontvang je een e-mailbevestiging met een persoonlijke registratielink.
Wil je je aanmelding wijzigen? Dan kan dat door op de registratielink in de bevestigingsmail te klikken.

Een week voorafgaand aan het congres ontvang je een definitieve bevestiging met praktische informatie.

Kosteloos annuleren is mogelijk tot donderdag 7 maart 2024. Als je na deze datum annuleert, dan moeten wij helaas de deelnamekosten in rekening brengen. Bij verhindering kan jouw plaats ook worden ingenomen door een vervanger. Geef de naam van jouw vervanger dan zo spoedig mogelijk per mail door aan vngconnectcongressen@vng.nl.

Doelgroep
Het congres is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in het gemeentelijk afval- en grondstoffenbeheer.

Organisatie
Het Gemeentelijk Grondstoffencongres wordt georganiseerd door de NVRD en VNG Connect.

Privacy 
U vindt ons privacy statement hier

Contact
De logistieke organisatie is in handen van VNG Connect. Neem voor vragen contact op via 070-3738458 of mail naar vngconnectcongressen@vng.nl.

Op weg naar 100% afvalvrij
Als er één congres is in Nederland waar men zich bewust is van het feit dat we zuinig om moeten gaan met onze grondstoffen, is het wel het Gemeentelijk Grondstoffencongres. Daarom hebben we ons ten doel gesteld om net als in 2023 zo veel als mogelijk 100% afvalvrij te zijn. Een flinke uitdaging, maar zeer de moeite waard! Het is vooral de kunst om bepaalde zaken niet te doen of te kiezen voor het duurzamere, veelal duurdere, alternatief. We vragen alle deelnemers om met ons mee te denken en tips te geven over hoe we dit doel kunnen gaan halen. Hieronder lees je wat we nu al doen. Zie je zelf iets dat beter kan? Laat het ons weten via vngconnectcongressen@vng.nl.

  • We gebruiken geen disposables, maar wasbaar servies.
  • We vragen alle sponsoren om geen papier of give-aways uit te delen.
  • We doen alle congrescommunicatie zo veel mogelijk digitaal.
  • De keycords (gemaakt van gerecycled PET) zamelen we aan het einde van het congres weer in, zodat we ze kunnen hergebruiken.
  • De badges zijn gedrukt op BioTop-papier. Ook deze zamelen we aan het einde van het congres weer in, zodat ze goed gerecycled kunnen worden.
  • We bieden gescheiden afvalinzameling aan.

Sponsoren

Tijdens het Gemeentelijk Grondstoffencongres vormt de informatiemarkt het bruisende centrum van het congres waar de deelnemers samenkomen bij aankomst, in pauzes en tijdens de borrel. Hier praten zij bij met bekenden, ontmoeten zij nieuwe collega’s en doen zij extra inspiratie en kennis op.

Sponsor worden?
Wil je ook vertegenwoordigd zijn op de informatiemarkt met jouw organisatie? Neem dan contact op met beursmanager Bas Kerkhof via bas.kerkhof@vng.nl om de mogelijkheden te bespreken of vul direct het formulier in.

Platinum

Goud

Zilver

Brons